Kanskje et av de hyggeligste og mest spesielle aktivitetene vi har gjort så langt var i går. Inne i Fakulteta har vi et kor med vår dirigent Anita. De har øvd en god stund og er sammensatt av gutter og jenter i alderen 8-15. Det har blitt en fin gruppe med venner som har stor glede av kor-øvelsene og det begynner faktisk å låte bra.
Vi holder på med film så dere får høre.

Her er Venecia til høyre, vårt kor i front, vår Anita til venstre og det nasjonale koret i bakgrunnen

I går hadde vi ordnet så de kunne komme til Bulgarias mest kjente barnekor som drives av Bulgarias Nasjonale Radio. De dirigeres av en av de mest kjente dirigentene i landet Venecia Karamanova. Hun har vunnet mange priser og har skapt et fantastisk kor.

Venstre er Yaakov og Krissi, Midten vår Anita tar opptelling før vi drar, høyre borgemester Ivan

I går tok hun oss imot og lot vårt kor opptre for de, så de for oss også sang de flere sanger sammen. Det var en fantastisk opplevelse for barna i Fakulteta Koret. De fikk se og oppleve det mest profesjonelle koret, de fikk møte den mest kjente korlederen i landet og de fikk se innsiden av den mest kjente radiostasjonen. Venecia Karamanova sa at de ønsket nå å sette opp en konsert sammen og vi skal møtes til flere øvelser.

Vi hentet den spente gjengen i en stor buss og kjørte til radiohuset. Etter arrangementet kjørte vi en glad og sliten gjeng tilbake til Fakulteta. De hadde helt sikkert veldig mange nye inntrykk.

To stolte damer. Rektor på skolen og en av foreldrene som også synger sammen med sin datter.

Det er litt trist at ingen fra kulturdepartementet eller prosjektet tar seg tid til å være med på disse arrangementene. Vi ber de med i god tid. Det var flere av byens borgemestere med i går og flere rektorer på andre skoler, det var hyggelig. Dette var en utrolig fin opplevelse både mellommenneskelig, kulturelt og musikalsk.

En glad gjeng. Fakulteta koret på tur. Bilde utenfor Bulgarias nasjonale radi, BNR, før vi går inn.

Film kommer når vi får klippet den ferdig.

OBS! Vedlagt ligger en release form som frigir bruk av alle bildene i disse prosjektene til non-Commercial bruk. Dokumentet er signert av rektor og forklarer at det er kommunisert til alle foreldre og barn muntlig og godkjent. De@e er det beste vi får til når så mange ikke kan lese og skrive. Så, da er det bare for dere å bruke. Skulle dere ønske mer informasjon til hvert bilde så kan dere spørre meg. Foto kredit er: Lars Witberg.